Hoi, ik ben Jolanda

En BuutBrein is waar ik schrijf over mindset & persoonlijke ontwikkeling.

Ik vind het eindeloos interessant hoe dingen werken in je hoofd. Ik heb zelf natuurlijk een hoofd (zie boven) en de mensen om mij heen ook. Dat alleen al zorgt voor een hoop brein-aangelegenheden om rekening mee te houden. 

Alles wat we waarnemen, alles wat we denken, vinden en voelen: het wordt allemaal gekleurd door ons brein. Soms vinden we dat leuk. Soms vinden we dat niet zo leuk. Maar we zouden het vooral heel handig moeten vinden! 

Want dingen in de wereld, die laten zich niet afdwingen. Maar dingen in je hoofd, die laten zich op z’n minst bijsturen.

Kritisch en nieuwsgierig naar je eigen gedachten, gewoonten en emoties kijken. Je verdiepen in hoe die miljoenen hersencellen in je hoofd verbindingen met elkaar aangaan en jouw wereld vormgeven: het helpt je om meer voor elkaar te krijgen en met meer rust in het leven te staan. Zachter van aard en steviger in je schoenen. Met een flinke knipoog naar jezelf en naar de wereld.

Tenminste. Dat doet het voor mij. En natuurlijk lukt dat de ene keer allemaal beter dan de andere keer. Maar dan vind ik altijd wel weer wat te lezen, te bevragen en te experimenteren.

De stap om over mindset en persoonlijke ontwikkeling te gaan schrijven, was dan ook een logische (en oké: spannende). Als communicatieadviseur vertelde ik jarenlang de verhalen van anderen. En dat was leuk. Maar toen kwam dan toch dat moment, dat het toetsenbord moest gaan overlopen van waar het hart vol van is.

Over hoe dingen in je hoofd werken. En over hoe je die kennis in je voordeel kunt gebruiken (en ook in het voordeel van anderen trouwens). Over persoonlijke groei & persoonlijke ontwikkeling. Over mindset & mindstyle.

Omdat ik het gek vind dat dat geen vast onderdeel is van wat we leren. Terwijl er zo ontzettend veel kennis beschikbaar is. Vanuit de psychologie en de hersenwetenschap natuurlijk. Maar ook aan inzichten uit een paar duizend jaar filosofie en levenswijsheid kun je best het een en ander ophangen.

Dus daar ergens tussenin beweeg ik me met wat ik schrijf op BuutBrein. Onderzoekend en nieuwsgierig. Altijd met een ja-maar-wat-kan-ik-ermee element. Want met ‘ja, maar daar kan ík toch niks aan doen’ hoef je bij mij niet aan te komen.

En ik ga er bij jou zeker niet mee aankomen. Omdat ik ervan overtuigd ben dat je hoofd niet in beton gegoten zit. Zoek uit hoe het werkt, schrijf je eigen gebruiksaanwijzing en maak er het beste van. Want groei begint tussen je oren. Met onderzoekend naar je gedachten, gewoonten en emoties kijken. Met een open blik.

Ik hoop dat mijn artikelen jou een beetje helpen groeien. Als dat zo is, schrijf je dan in vooral in voor de nieuwsbrief zodat je nooit meer een update mist.
En laat gerust iets van je horen! Dat vind ik leuk. Ook als het uit een kritisch brein komt.

.